De maand augustus is traditioneel een rustige tijd. Slijters zijn op vakantie of draaien op halve kracht (hun klanten zijn immers ook op vakantie), en nergens in Nederland festivals… Dus, alle tijd om samen met Willem en Willemijn eens even stevig aan de productie te werken.

Helaas is de realiteit een andere.

Eerst was de temperatuur dermate hoog dat onze vergisting vrijwel niet in goede banen was te leiden en nu de temperaturen weer “normale” waarden hebben bereikt worden we geplaagd door technische mankementen en uitgelopen levertijden.  

Onze mengkuip Willem vertoonde enige weken geleden wat lekkage. Op advies van de fabrikant hebben we een lasser in de arm genomen, die vakkundig de lekkage heeft verholpen. Afgelopen week bleek helaas dat er toch weer lekkage is… Willem gaat nu terug naar de fabrikant in Duitsland, wat zeker een week of drie gaat kosten helaas. Dit terwijl er vaatjes liggen te wachten op vulling, niet alleen vaatjes voor onszelf maar ook de eerste “privé-vaatjes” (daarover later meer).

De vertraging in levertijd van onze filterkuip (deze heeft nog een naam nodig!) is hierdoor iets minder erg, we kunnen immers toch niets, maar vervelend is het wel. Het ziet er naar uit dat augustus en een deel van september hierdoor productietechnisch in het water vallen…

Desondanks er is ook leuk nieuws te melden! We hebben, samen met Fooddock Deventer, het initiatief genomen om een kleinschalig festival te gaan organiseren dat geheel gaat draaien om kleine Nederlandse distilleerderijen. Nu eens een keer geen Schotse Whisky of Caribische Rum, maar binnenlands gedistilleerd in de spotlights! Mooie Jenevers en Korenwijnen, likeuren en zelfs fruit-distillaten, maar natuurlijk ook Whisky van eigen bodem.

Eens een keer niet de focus op Schiedam maar juist de rest van Nederland waar op verschillende locaties de heerlijkste producten gemaakt worden. We mikken op een stuk of 8 standhouders die hun lekkerste distillaten presenteren, begeleid door een lekker hapje en een beetje muziek. Naar alle waarschijnlijkheid gaat dit begin maart 2019 plaatsvinden. We zullen je hierover regelmatig op de hoogte gaan houden.

Geniet nog even van de laatste weken “vakantiegevoel”. Wij bereiden ons alvast voor op de slijters vakbeurs in Houten begin September, waarna het festivalseizoen weer in alle hevigheid van start gaat!

 

Wagging Finger
Share
This