De eerste serieuze distillaten hebben de ketel verlaten en liggen nu te wachten tot ze gebotteld kunnen gaan worden. Onze eerste release, Wagging Finger Gin Excersise V1.0 is aanstaande. We kiezen er bewust voor met een kleine oplage te beginnen. zo’n 1250 flessen gaan hun weg vinden, onder andere naar jou! Maar waarom maar 1250 zul je je afvragen. Sowieso willen we in “batches” werken, het maakt de producten herleidbaar en is voor een een productieschaal die te behappen is. En het feit wil dat 1 volle tank ongeveer 1250
flessen zal opleveren. Maar er is nog een reden. Werken in deze relatief kleine batches geeft ons de gelegenheid te sturen op het product. Het lef hebben om een distilleerderij te starten is 1 ding, een goed product op de markt zetten is een tweede. Laten we eerlijk zijn, we zijn nog geen doorgewinterde distillateurs en het is zeer aannemelijk dat onze tweede batch wat gaat afwijken van de eerste. Nu komen jullie ook weer om de hoek kijken. Jullie mening telt. Graag horen we straks wat jullie van onze Gin vinden. En dan niet “wel lekker…” of “niet zo lekker…”, maar goed onderbouwde kritiek of tips. Wat we niet zullen en kunnen doen is het bij elkaar leggen van al die opmerkingen en daar een gemiddelde Gin van maken die iedereen een beetje aanspreekt. Dan zijn we niet met Wagging Finger bezig, maar brengen we slechts de zoveelste allemansvriend op de markt. Wagging Finger is tenslotte ook dat platform voor liefhebbers en gelijkgestemden en dan moet er ook iets met de mening van de immer
groeiende community worden gedaan. Dus zullen we de de meest in het oog springende en best onderbouwde opmerkingen er bij pakken en zien welke voorgestelde veranderingen of aanpassingen in receptuur of bereidingswijze het, naar verwachting, beste resultaat gaat opbrengen. En wanneer jij diegene bent met de goede ideeën nodigen we je van harte uit om een dag mee te lopen en jouw idee in praktijk te brengen.

Als je straks bij de eerste tekenen van een heerlijke lente een lekkere Wagging Finger Gin-Tonic hebt ingeschonken moet je er maar eens goed over nadenken. Je mening horen we graag op info@waggingfinger.com. Uiteraard is feedback via de Facebook pagina ook van harte welkom.

Worden we een beetje bang van dezekwetsbare opstelling? Reken maar! Maar als we het anders willen doen dan anderen dan moeten we wel. We kunnen de mond wel vol hebben van het ambacht, de mond vol hebben van de antipathie die we soms voelen bij de marketingmachines van de grote multinationals maar dan moeten we er ook naar handelen. “Put your money where your mouth is…”.

“WILLEMIJN”
De start van een distilleerderij is veelomvattend. Maar naarmate de release van je eerste product nadert is er één onderwerp dat de boventoon gaat voeren…het ontwerp van de fles. Zoveel mensen zoveel meningen, zoveel meningen zoveel ontwerpvarianten. Hoe hou je dan het roer recht en probeer je trouw te blijven aan je uitgangspunten? Door vaak heel eigenwijs te zijn, maar stiekem ook goed te luisteren naar het commentaar van anderen. We hebben het al een keer door laten schemeren…”Willemijn”, onze bet-overgroot-moeder gaat prijken op de flessen. Dat wordt dus een fles met een wat nurks kijkende mevrouw in klederdracht…Alleen al om die reden zal onze Gin opvallen in het
schap bij de slijter. Spreekt deze norse, vingerheffende, dame iedereen aan? Vast niet…maar aandacht trekken zal ze. Door haar portret te gebruiken drijven we ook een beetje de spot met onszelf. Wagging Finger staat voor een nuchter en serieus Nederland, maar we moeten niet vergeten ook te lachen en plezier te hebben.

Molenaar001

Willemijn Graveland is onze bet-overgrootmoeder afkomstig uit de omgeving van Gouda. De foto die we als vertrekpunt voor de afbeelding op de fles hebben gebruikt dateert van rond 1900. Willemijn was een trotse vrouw die wist wat ze wilde. Ze bracht een gezin groot en steunde haar man in zijn bedrijf. Hij had een boekhouderskantoor en
was een man van “achter het bureau”. Als er echter klanten waren die niet betaalden dan was het Willemijn die er hoogstpersoonlijk achteraan ging en zo nodig het geld tot de laastste cent ging halen. Een dame met pit die wist wat ze wilde. Daarom een mooie inspiratiebron voor ons! Het verhaal gaat dat ze af en toe ook wel een borreltje lustte…en
daarmee is de cirkel weer rond.

Volgende keer meer over ons avontuur en het reclaimen van ons Gin
erfgoed!

Erik Molenaar
Share
This

Post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.