We gaan bottelen! Aanstaande zondag filteren we onze eerste release Gin en dan bottelen we de eerste 1250 flessen. Voordat we daar over verder praten eerst een warm welkom voor alle nieuwe volgers, vele honderden hebben zich tijdens de festivals in Groningen en Almelo aangemeld. Wagging Finger begint zo een mooi momentum te krijgen. Zonder jullie geen Wagging Finger!

Eerste feedback
We hebben onze Wagging Finger Gin release V1.0 tijdens het festival in Groningen laten proeven aan een ieder die dat wilde. Twee verschillende testbatches stonden op tafel en konden worden vergeleken. De eerste twee dagen viel testbatch 1 het meest in de smaak totdat deze op dag 3 ineens omsloeg naar een overheersende anijssmaak. Zo verheersend dat direct duidelijk was dat die receptuur niet geschikt zou zijn. Dus werd de keus snel gemaakt. Testbatch 2 zou de basis worden voor onze eerste release. Op basis daarvan hebben we verder gedistilleerd en sinds een volle week ligt de Gin te rusten in de grote RVS tank. Je merkt per dag dat het mengsel van distillaat en water (op 44% alc. vol.) steeds stabieler en rustiger wordt. We zijn er in geslaagd een mooi zacht distillaat te maken waarin de Jeneverbes onmiskenbaar aanwezig is. De citrus is er vooral in de neus en in de smaak komen dennenaalden, kruidig warme kaneel en en de kardemom weer terug. Zoals wij graag wilden is de nasmaak licht bitter en drogend waarbij we trouw blijven aan het door ons gewenste klassieke smaakprofiel. Ook de reacties die we vrijdag en zaterdag tijdens het Whisky Weekend Twente in Almelo ontvingen sterken ons in ons gevoel dat we op de goede weg zitten.

De eerste testjes met een mooie tonic hebben ook al plaatsgevonden. Twee versies hebben we gemaakt. De eerste met een klein takje rozemarijn en een dun schijfje gember. De tweede met 3 gekneusde jeneverbessen en een klein stukje sinaasappelschil. In beide gevallen een verassende combi. De gember geeft een heel frisse invloed en het schilletje sinaasappel versterkt de invloed van de reeds aanwezig citrus. Onze “Perfect Serve” hebben we nog niet gevonden…we zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen.

Niet alleen in de mix in de Gin lekker, vergeet hem zeker niet ook eens puur te drinken. Breed glas, voldoende ijs, scheutje Gin en een botanical naar keuze…genieten maar!
Met het bottelen en op de markt brengen van Release V1.0 bekronen we fase 1 van ons project….nu door naar fase 2.

Fase 2
De gesprekken over de verbouwing van het ketelhuis van de oude gasfabriek vorderen gestaag en voor de zomer beginnen de daadwerkelijke bouwwerkzaamheden. Morgen vertrekken we voor 2 dagen naar Duitsland om bij de beoogd leverancier van de grote ketel verder te praten over de noodzakelijke voorzieningen in het gebouw. Leuk om daar weer langs te gaan, zij hebben immers ook “Willemijn” opgeknapt en klaar gemaakt voor gebruik.

Op korte termijn meer over de verkrijgbaarheid van de Gin en het ontwerp van de fles!

Erik Molenaar
Share
This

Post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.