HET LEDEREN SCHORT

Het is tijd dat Willemijn haar hart weer eens lucht. Het onderwerp deze keer is het lederen schort van de ambachtsman…!

De smid draagt ter bescherming een lederen schort bij het smeden, een lasser kan er voor kiezen iets dergelijks te dragen en zo zijn er meer beroepen die vragen om een vorm van bescherming tegen allerlei gevaren van buitenaf. Zelfs een stoker kan er voor kiezen om op momenten dat het er echt om gaat een dergelijk schort te dragen. Bij Wagging Finger dragenwe hem zelden…alleen bij schoonmaakwerkzaamheden waarbij we van te voren al weten dat het uit de hand gaat lopen trekken we het schort erbij aan. Een nat pak zit je immers niet altijd op te wachten.

Waarom zien we dan allerlei jongens en meisjes, maar ook oudere heren op festivals en beurzen in zo’n schort gehesen, als alles wat je staat te doen het inschenken van drankjes is..? Smaakt het daardoor beter? Is je product dan ineens “craft”? “Of bescherm je je kleding tegen ongewild morsen van die vreselijk bijtende Tonic?” Stel je niet zo vreselijk aan met je schort en gebruik dat ding waar het voor nodig is.

Zo, nu weer over tot de orde van de dag, er moet een ketel worden schoongemaakt…”Waar is mijn schort?”

Wagging Finger
Share
This