“Eigenlijk is het iets dat je al veel langer wilde… maar je durfde niet goed. Je moest er meestal ook de grens voor over. Naar een prachtig land weliswaar maar toch… en dan ook nog die Brexit… Is dit de mogelijkheid waar je op hebt zitten wachten?”

We presenteren met grote trots en gezonde spanning ons “7837 VATENPLAN”. Jouw mogelijkheid om je eigen vaatje met een mooi Wagging Finger Distillaat aan te schaffen en voor enige jaren rustig bij ons te laten rijpen.

Je hebt volop keuzes… Neem je een 64L vat of toch maar een 130L. En is dat dan nieuw Amerikaans of Europees eiken, of wellicht een voormalig Bourbon of Sherry vat. En wat stop je er dan in? Oude Genever, Korenwijn of Whisky… en wat voor soort Whisky dan? Of heb je wellicht heel specifieke wensen? Wil je het vaatje bijvoorbeeld op een specifieke datum gevuld hebben? Laat het weten, want er kan veel! Klik hier voor de basis mogelijkheden en prijzen.

Vandaag hebben we alweer een vergisting opgezet voor een vaatje dat we volgende week gaan vullen. Een paar vroege vogels gingen jullie namelijk al voor… de eerste leden van de “7837 Vatenclub” hebben zich al aangediend. Stel je voor… je eigen vaatje. Je kan er mee op de foto, je mag er mee komen knuffelen en zelf meehelpen stoken en vullen… We horen graag van je!

Heb je interesse? Laat dat dan even weten via 06-81500577 of stuur een berichtje naar info@waggingfinger.com.

 

 

Het is nu eindelijk zover… de tijd van slechts volgen, “liken” en nieuwsbrieven ontvangen zit er op. Dit weekend presenteren we in Groningen tijdens het WFNN de eerste tests van onze eigen graandistillaten. Die distillaten zijn het uitgelezen moment om jullie meer te gaan bieden en de ontwikkeling van die distillaten van dichtbij mee te gaan maken. Wordt nu:

en ontdek de komende jaren verder met ons mee!

Als je mee wilt gaan doen en ons echt wilt steunen hebben wij ingeschat dat jullie niet zitten te wachten op dividend, aandelen, of andere “bancaire” oplossingen. We delen een emotie, een voorliefde en misschien wel een beetje een aversie tegen de gevestigde orde! 

Dan gaan we jullie niet vervelen met financiële overzichten, winstprognoses en periodieke administratieve updates. Jullie willen iets tastbaars, iets te proeven, iets te delen! We gaan voor no-nonsense, recht door zee en een beetje ongehoorzaam!

Als “Patroon” kun je  Wagging Finger helpen door te groeien! Groeien in productiecapaciteit, groeien in kwalitatief assortiment, groeien naar dat toekomstige gebouw met dat mooie proeflokaal.

Deel worden van Wagging Finger en niet alleen genieten van de inhoud van de fles maar van dichtbij de ontwikkeling van ons bedrijf en onze producten beleven kun je op de volgende manieren. En geloof ons, dichter bij dan dit wordt het niet! Geen geheimen, full disclosure!

“It all started with Genever” Wie zegt er dat Genever “uit” is en alleen voor gepensioneerden heeft het inmiddels toch echt helemaal mis!  Als jij het met ons eens bent dat ons Genever-erfgoed verder moet worden afgestoft en dat de schade die de grote Jeneverstokers 50 jaar lang hebben aangericht nodig moet worden herstelt dan is dit je kans.

“Rejuvenating our Heritage”. Feitelijk een zelfde opzet als hierboven maar dan met de oervorm van ons gedistilleerd, de Korenwijn. De Nederlandse variant van de Schotse Whisky, de Franse Cognac en de Italiaanse Grappa. Puur in zijn vorm en eenvoud, 100% moutwijn gestookt van een variëteit aan granen en een zorgvuldig samengesteld aantal kruiden en specerijen.

“Creating new Heritage”. Genever en Korenwijn zijn ons gedistilleerd erfgoed, dat staat als een huis en kent een lange geschiedenis. Waar we volop mee bezig zijn is het maken van nieuw erfgoed in de vorm van in Nederland gestookte whisky. Wanneer je deel uit wilt maken van deze creatie en dit proces van A to Z wilt volgen die dan mee!  

“All of the Above”. Voor Patronen die hun taak meer dan serieus nemen (of gewoon niet kunnen kiezen) is er ruimte om je toewijding een plaats te geven. Wanneer je voor “All of the Above” gaat ontvang je alles wat hierboven onder punt 1, 2 en 3 staat. 

Bij de bovenstaande programma’s ontvang je in ieder geval 2x 200ml distillaat bij aanvang. 2x 200ml van je product na 1 en na 2 jaar rijping. En een 700ml en 200ml fles van het 3 jaar gerijpte product. Daarnaast een persoonlijke lidmaatschapspas en meerdere voordelen in de toekomst. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving.

“Het Abonnement”  Voor de grote genieters, de uitzonderlijk gepassioneerden, drank investeerders of diegenen die gewoon te veel geld hebben is er “Het Abonnement”. Je ontvangt 10 jaar lang twee gesigneerde flessen van alle nieuwe releases van Wagging Finger producten ingaand op het moment van inschrijving.

Voor een compleet overzicht en de daarmee gepaard gaande kosten hebben we hier een pdf, waarin je alles na kunt lezen en exact wordt uitgelegd hoe e.e.a in zijn werk gaat. Op korte termijn zal ook de verdere website ingericht zijn om de verschillende programma’s aan te kunnen schaffen. Kun je niet wachten bestel dan via het contactformulier op de website en we sturen je een setje documenten inclusief een eenmalige machtiging kaart toe.

Tijd voor de formele presentatie van de nieuwste telg in de Gin-familie… De Wagging Finger “Admiraal de Ruyter”.

Onze vertaling van een klassieke Navy Strength Gin, gebotteld op maar liefst 57,5%. Een ietwat aangepaste receptuur met verse limoen in plaats van de citroenschil en een heel klein kruid toetsje met kruidnagel en anijs. Zorgvuldig stoken en een lange rustperiode voor het bottelen hebben gezorgd voor een heel zachte Gin die ondanks het hoge percentage helemaal niet scherp is. De jeneverbes voert uiteraard weer de boventoon. Heerlijk om puur te drinken maar ook de perfecte partner voor een lekkere stevige Gin&Tonic.

De naamgeving is een hele dikke Wagging Finger naar de Engelsen… Ten eerste is Gin een direct afgeleide van de Nederlandse Jenever (we zeggen het nog maar weer een keer) en ten tweede gaan we onze versie van een “Navy Strength Gin” natuurlijk geen naam van een Engelse zeeheld meegeven. Nee, in het kader van #LetsKickSomeBritishAss en #ReclaimingOurHeritage geven we met onze eigen Michiel Adriaanszoon de Ruyter de Engelsen opnieuw een koekje van eigen deeg..!

De slechts 487 flessen zijn vanaf nu te bestellen bij de betere slijter!

Na het uitbrengen van de verschillende versies Gin in onze eerste 1,5 jaar sluiten we de zoektocht naar de, voor ons, perfecte receptuur af. Geen Exercises meer maar een fles die voldoet aan de eisen die wij stellen aan een goede Gin.

De finale receptuur heeft de mooie frisse citrusinvloed zoals V1.0 die had, de balans van V2.0 en de stevige expressiviteit van V3.0…en we hebben een kruidig tintje toegevoegd in de vorm van een klein beetje Anijs en Kruidnagel…

Met trots presenteren we dan ook DE Wagging Finger Gin….een iets aangepaste verpakking met wat meer info op de fles. Een trotse verwijzing naar onze herkomst met een subtiel vlaggetje en een frisse oranje wax dop. Zijn we nu klaar met experimenteren? Uiteraard niet….we zijn al weer bezig met een limited edition release die in het najaar op de markt gaat komen. Stay tuned….!!

 

 

Ze zijn verkrijgbaar…. de eerste flessen van de Wagging Finger Quercus Rubra Fino. De Gin gerijpt in voormalige Spaanse Fino-sherry vaten. Op 28 oktober van het vorige jaar zijn deze vaten gevuld met V2.0 Gin op 65%. Eind mei is het eerste vat geleegd en teruggebracht naar 44% bottelsterkte.

We kozen heel bewust voor de Fino-sheryy vaten aangezien we gecharmeerd waren van het idee van een Gin op Sherry maar ons tegelijk bewust waren van de mogelijkheid dat het hout binnen n0-time de droge frisse Gin zou gaan overheersen. Dus geen PX, geen Olorosso, geen Amontillado maar Fino. Het ingetogen, minerale karakter afgewisseld met de bloemige tonen geeft de Gin een geweldige impuls en veroorzaakt een bijzondere transformatie.

Op de neus tref je eerst een amandelzoete geur aan die al snel plaatsmaakt voor een meer minerale en meer ziltige invloed. Daarachter houdt de Jeneverbes zich even schuil…In de smaak een zelfde ontwikkeling. Zoet, Mineraal…GIN! Jeneverbes, Kardemom en Koriander. Dit kan uitstekend puur gedronken worden. Ijsklontje erbij en een paar gekneusde Jeneverbessen en klaar. Wil je hem toch in de mix dan bevelen we de Fevertree Clemetine&Cinnamon aan. De kaneeltoets in deze Gin voegt zich perfect bij de invloeden van het Amerikaans Eiken (Quercus Rubra). Ook daarbij 4 of 5 gekneusde Jeneverbessen en wat julienne gesneden reepjes verse Gember.

Deze eerste batch leverde zo’n 360 flessen op. De voorbereidingen voor de tweede batch zijn in volle gang en binnenkort eveneens leverbaar.

Sinds vorige week zijn ze eindelijk breed verkrijgbaar. De laatste versie van onze “Exercises” de V3.0 en de eerste gerijpte Gin, de “American Oak”

Voor de V3.0 hebben we weer niet meer gedaan dan het spelen met de verhoudingen van de gebruikte 8 botanicals. En toch is het weer gelukt om een andere Gin neer te zetten. Hij is wat aardser, de kardemom komt goed door en de nasmaak lijkt een zoetje te hebben voordat de Jeneverbes goed doordringt. We zijn erg benieuwd wat jullie er van vinden.

De “American Oak” is een Gin die meer verdiend dan een Gin&Tonic. Dit drink je puur. Slechts 6 weken rijping in twee 130 liter Nieuw Amerikaans Eiken vaten laat een enorme invloed achter. Nog wel kort genoeg om de frisheid van de citrus te behouden, maar lang genoeg voor een mooie houtinvloed die sporen nalaat van verse gember, iets rokerigs en die de jeneverbes naar nieuwe hoogte lijkt te stuwen. Wat ons betreft een zeer geslaagd eerste rijpings experiment.

Ja hoor, ze is gearriveerd….onze tweede telg van de familie. Exercise V2.0. Wagging Finger doet verslag van haar zoektocht naar de perfecte Gin en daarom komen de Gins in relatief kleine oplages de markt op. Van Exercise V2.o zijn ongeveer 900 flessen gebotteld. Hierna nog 1 of 2 versies voordat we kunnen zeggen dat we de receptuur voor de Wagging Finger Gin definitief gevonden hebben. Maar vrees niet hoor onze experimenteerdrift blijft…Er zijn wat mooie vaten onderweg naar de distilleerderij en daar gaan we leuke dingen mee doen!

Door wat te spelen met de receptuur hebben we geprobeerd (en het is aan jullie om te bepalen of we zijn geslaagd) om nog meer balans te brengen in de Gin. V1.0 had een sterke invloed van citrus en dat maakte de Gin lekker fris. De citrus is nu wat meer naar de achtergrond gedrukt en dat geeft een breder geur en smaakprofiel wat direct opvalt.

En die nasmaak…alsof je een handje perfect gerijpte jeneverbessen aan het kauwen bent. Maar zonder te droog of te bitter te worden. Wij zijn ingetogen trots…Willemijn zou haar hoofd niet schudden. Ze hield niet zo van jezelf op de borst kloppen maar voor een klein klopje maakte ze graag een uitzondering.

Dus snel je naar de winkel voor jouw flesje Exercise V2.o en zorg dat je het rijtje straks compleet hebt. Geef toe dat is vele malen leuker dat dat flesje van de producent die er elke dag 20.000 liter uitpompt. We heffen onze vinger tegen de grootschalige alcoholindustrie weet je nog? We zullen hun ongelijk bewijzen!

 

De Wagging Finger Gin is inmiddels door vrijwel heel Nederland (en zelfs daarbuiten) verkrijgbaar..

Noord Nederland

 • Drankenspeciaalzaak Bij Thijs, Doctor P. Rinsemastraat 2a. 9541AL Vlagtwedde
 • Slijterij Frans Muthert, Schoolstraat 48, 9581GC Musselkanaal
 • Drankenspeciaalzaak Vinke met Erwin, Hoofdstraat 19A, 9431AB Westerbork
 • Slijterij van Erp, Raadhuisstraat 11, 9301 AA Roden
 • Slijterij van Erp, Grote Kromme Elleboog 16, 9712 BK Groningen
 • Unik Slijterij en Wijnoutlet, Eksterstraat 42, 8916BV Leeuwarden
 • Mitra Zuidhorn, Overtuinen 2b, 9801BR Zuidhorn
 • Slijterij Groningen, Beeren 56, 9714DV Groningen
 • Slijterij Groningen, Vismarkt 36, Groningen
 • Mitra van Dijk, Noordwolderweg 7, 9781AD Haren
 • Slijterij Smidt-Witte, Witte Kruislaan 7a, Den Burg (Texel)
 • Slijterij Wijnhuis Benting, Friesestraat 92, Coevorden
 • Mitra Leek, Industriepark 8, Leek
 • Kisjes Slijterij, Putstoel 2, Meppel

 

Midden Nederland

 • Slijterij Berendsen, Deurningerstraat 27, 7514BC Enschede
 • Drankenservice Andre Knol, Deldensestraat 125, 7601RV Almelo
 • Drankenspeciaalzaak Horsthuis, Grotestraat 39, 7461KE, Rijssen
 • Slijterij de Wingerd, Nijverheidsstraat 20a, 7213DB Gorssel
 • Gall en Gall Warnsveld, Dreiumme 51, 7232CN Warnsveld
 • ’t Bockje, Brink 2, 7437AM Bathmen
 • Slijterij Poort van Kleef, Rielerweg 37, 7416ZA Deventer
 • Slijter De Santhpoorte, Zandpoort 6, 7411BM Deventer
 • Marcel’s Drankenspeciaalzaak, Constantijn Huygenstraat 1, 7412MD Deventer
 • Proef! Wijnwinkel, 7431CG Diepenveen
 • Swartjes uw Topslijter, Pastoorsdijk 26, 7433DK Schalkhaar
 • Slijterij de Dom, Hendrik Droststraat 54, 8121BJ Olst
 • Slijterij Hans Kooijer, Dorpsstraat 27, 8171BK Vaassen
 • Mitra Vijfhoek, Andriessenplein 38, 7425GZ Deventer
 • Mitra Raalte, Nieuwe Markt 8d, 8102CG Raalte
 • Slijterij Wijnhuis Ruud Bakker, Stationsstraat 14, 7391EK Twello
 • Slijterij ’t Keteltje, Dorpsstraat 56a, 7361AW Beekbergen
 • Slijterij Wijnkoperij Hamer, Zwolseweg 300, Wenum Wiesel
 • Mitra Zwolle, Assendorperstraat 85, 8012DG Zwolle
 • Whisky en Wijnhandel Verhaar, Planetenbaan 2A, 3721LA Bilthoven
 • Kwestie van Smaak, Helling 11, 3523CB Utrecht
 • De Druiventuin, Rosmolen 32, 2317SK Leiden
 • Gall en Gall Verbeek, Damstraat 44, 2265AH  Leidschendam
 • Slijterij Adegeest, van Beethovenlaan 17, Voorschoten
 • Passie voor Whisky, Pr. Irenelaan 359, 2285GA Rijswijk
 • Slijterij Zeewijck, Zeewijkplein 25, 1974PA IJmuiden
 • De Drankenier, Lange Nieuwstraat 183, 1972GH IJmuiden
 • Slijterij Wijnhandel Meijer, Voorstraat 128a, 1931AP Egmond aan Zee
 • The Whiskyspecialist, Dijk 25, 1811MB Alkmaar
 • Wijnhuis Oudorp, Herenweg 81c, 1829AC Oudorp (Alkmaar)
 • Slijterij Drinks&Gifts, Heiligeweg 15a, 1561DD Krommenie
 • Sterk Avondverkoop, De Clercqstraat 7, 1053AA Amsterdam
 • Liquorstore de Pint, Middenweg 57a, 1098AD Amsterdam
 • Slijterij McCarthy’s, Zeedijk 27a, 1012AP Amsterdam
 • Vonk Slijterij, Tuiniersstraat 8, 1501NK, Zaandam
 • Liquid Gold, Koningstraat 33, 2011TC Haarlem
 • Melgers Wijn en Dranken, Barrevoetestraat 15, Haarlem
 • Wijnhuis en Slijterij van Zoolingen, Bloemendaalseweg 261, Overveen
 • World of Drinks, Grotemarkt 190, 3011PA Rotterdam
 • Slijterij van Dijk, Espenhof 8, 3355BM Papendrecht
 • Het Drankenkabinet, Zuidvliet 10, Maassluis
 • Terborgse Wijncentrale, Etensstraat 19, 7061AA Terborg
 • Wijnhandel van Zuijlen, Loosduinse Hoofdplein 201, 2553CP Loosduinen (Den Haag)
 • Slijterij van Diemen, Zevenend 77, 1251RM Laren
 • Slijterij van Berkel, Groeneweg 80, Utrecht
 • Gall&Gall Vleuterweide, Middenburcht 11, Vleuten
 • Wijn en Verwonderen, Achterstraat 38, Culemborg
 • Ter Braak Dranken, Industriestraat 35, 7553CK Hengelo
 • Mitra Hengelo, Thiemsbrug 37, Hengelo
 • Slijterij Barrique, Azelosestraat 72, 7621BB Borne
 • Anno Nu, Langestraat 4, Oldenzaal
 • Cheers Slijterij, Didamsestraat 24, 6901HC Zevenaar
 • In de Hoftuin uw Topslijter, Anjelierenstraat 13, 2231GT Rijnsburg
 • Mitra Thiele, Raadhuisplein 2, 3891ER Zeewolde
 • Slijterij no. 47, Hoogstraat 47, Werkendam
 • ’t Kleine Uiltje, Arkelstraat 42, Gorinchem

Zuid Nederland

 • DH17, Olympialaan 2, 4625CT Bergen op Zoom
 • World of Drinks, Dorpsstraat 84, 4413CE, Krabbendijke
 • Drankenshop Bams, Markt 9, 6211CH Maastricht
 • Wijnhandel in de blauwe druif, Steenbokstraat 30, 6531TH Nijmegen
 • Meulendijks Drankenhandel, Middendijk 36, 5705CC Helmond
 • Wijnhuis Weert, Oranjeplein 233-237, 6006CX Weert
 • Vin du Chateau, Kapelstraat 29, 5591HC Heeze
 • Slijterij de Vuurtoren, Groote Markt 11, 4524CD Sluis
 • Drankgigant, Paspoortstraat 17, 4388BG Oost-Souburg
 • Slijterij Wijnhuis Benting, Friesestraat 92, 7741GX Coevorden
 • Bie de Bolle, Dorpsstraat 53, 4451BB Heinkenszand
 • Slijterij Prinsenbeek,  Schoolstraat 15a, 4841XC Prinsenbeek
 • Mitra Helvoirt, Kerkstraat 30, Helvoirt
 • Wijnhuis Heythuysen, Stationsstraat 9, 6093BJ Heythuysen
 • Mitra Landgraaf, Rossinipassage 10, 6371LK Landgraaf
 • The Olde Pipe/van Boxmeer, Deken van Erpstraat 20, Sint Oedenrode
 • Cave Hubert Zeegers, Titus Brandsmaplein 20, Oss
 • Wijnhuis Vinius, Aalsterweg 9, Eindhoven

Gin is van oorsprong een Nederlands distillaat, het was de oervorm van onze “Genever”. De Britten hebben dit opgepikt en internationaal groot gemaakt door met de ingrediënten te gaan spelen…. Het wordt nu tijd ons erfgoed opnieuw te claimen. De oorsprong ligt immers hier!

Wees trots en laat die Britten hun eigen Gin opdrinken. Wagging Finger zal laten zien dat we zonder schaamte terug kunnen grijpen op ons verleden en mooie producten op de markt kunnen brengen.

We hoeven niet afhankelijk te zijn van de grote multinationals met hun bedachte producten. We hebben een paar heel goede distillateurs in ons land. Steun ze waar je kan en wees trots op wat we in eigen land aan mooie drank maken. Wagging Finger zal haar steentje bijdragen!

“It is time to reclaim our heritage!”

De eerste Gin in de fles is “exercise V1.0” . Wagging Finger is een zoektocht begonnen naar de mooiste distillaten daar hoort bij dat we verslag doen van die zoektocht. Deze eerste batch, deze eerste vingeroefening zal hoogstwaarschijnlijk wat afwijken van “exercise V2.0” die over een tijdje uit gaat komen. 

Mede jouw feedback zal er voor gaan zorgen dat we straks versie 2.0, 3.0 of wellicht pas 4.0 verheffen tot DE Wagging Finger Gin, onze “standaard-receptuur”. Tot die tijd maak jij deel uit van de zoektocht. Zijn we daarna klaar met versies? Nee, zeker niet. Er liggen bijvoorbeeld al een paar heel mooie vaten te wachten tot ze wat Gin distillaat in zich mogen gaan opnemen.

Feedback is voor ons van levensbelang. We staan in de kinderschoenen en onze eerste Gin is een mooie, maar zeker niet het eindstation. De hier opgenomen link stuurt je doornaar een korte enquête gekoppeld aan onze Facebook-pagina. Jij als koper van deze fles bent van harte uitgenodigd om de enquête in te vullen en ons zo te helpen in onze gezamenlijke zoektocht naar het perfecte distillaat.

Zonder jou geen Wagging Finger zoals het bedoeld is, dan is er alleen de zoveelste drankproduct. Wij wilden het anders, daar hebben we jou bij nodig!