WF_logo_tot_vert_zwart_500px
Project description

Het najaar breekt aan, de temperatuur gaat zakken (tenminste daar gaan we voor nu maar even vanuit) en het wordt tijd voor stevige smaken. In de eerste range van drie typen Genever presenteren we nu de V3.0. Afkomstig uit dezelfde productiereeks als de V1.0…een Genever dus die voor zo’n 25% uit Moutwijn bestaat en waarvan de gebeide op smaak is gebracht met o.a. Jeneverbes (een boel), Engelwortel, Kalmoes, Kaneel en Peper. Maar waar de V1.0 gedurende 6 maanden had gerijpt op een voormalig bourbon-vat heeft deze V3.0 in totaal 14 maanden gerijpt op een voormalig Oloroso sherry vat. De transformatie van smaken is compleet.

Toen we Wagging Finger begonnen schreven we onder andere dit: “Wagging Finger is recht door zee, no nonsense, klassieke distillaten en verrassende experimenten…” Deze Oude Genever is een combinatie van die laatste twee. Enerzijds een klassiek Nederlands distillaat maar wel even wat extra aangezet in smaak….

Die Jeneverbes mag er wat ons betreft namelijk dik bovenop liggen. Bij ons geen aangezoete Genever met een minimum aan jeneverbes omdat zoet lekker valt bij de massa en het bittere van de Jeneverbes niet iedereen kan bekoren. Nee, wij kiezen voor uitersten…Gevolg zal zijn dat wellicht niet iedereen deze uitvoering even lekker zal vinden, maar daarin zijn we redelijk compromisloos. “Love it or hate it” geen “middle of the road”.

Een tijd geleden alweer hebben we zo’n 20 Nederlandse Genevers op een rij gezet en deze allemaal eens goed door geproefd. Wat ons opviel is dat er maar weinig echt “uitgesproken” smaken te onderscheiden vielen. Het was allemaal redelijk “bescheiden”. Let wel, alles zat goed in elkaar en was van mooie kwaliteit (hulde aan de Nederlandse stokers) maar er was niets dat je uit je schoenen blies. En af te lezen aan de populariteit van bijvoorbeeld de Schotse Whisky’s wordt de NL’se consument toch graag af en toe even uit zijn schoenen geblazen. Met dat in het achterhoofd zag de V3.0 het levenslicht. Een onbescheiden product…Willemijn schudt haar hoofd en heft haar vinger alweer…

De V3.0 kenmerkt zich door een prachtig licht gouden tint, en op de neus tref je onmiskenbaar de Jeneverbes en het sherry-vat aan. De frisse, harsige geur van de Genever en de diepere geuren van laurier, maggi-plant en gebrande suikers vermengen zich tot een bijzondere combinatie…

Date
Client