WF_logo_tot_vert_zwart_500px
Project description

Ze zijn verkrijgbaar…. de eerste flessen van de Wagging Finger Quercus Rubra Fino. De Gin gerijpt in voormalige Spaanse Fino-sherry vaten. Op 28 oktober van het vorige jaar zijn deze vaten gevuld met V2.0 Gin op 65%. Eind mei is het eerste vat geleegd en teruggebracht naar 44% bottelsterkte.

We kozen heel bewust voor de Fino-sheryy vaten aangezien we gecharmeerd waren van het idee van een Gin op Sherry maar ons tegelijk bewust waren van de mogelijkheid dat het hout binnen n0-time de droge frisse Gin zou gaan overheersen. Dus geen PX, geen Olorosso, geen Amontillado maar Fino. Het ingetogen, minerale karakter afgewisseld met de bloemige tonen geeft de Gin een geweldige impuls en veroorzaakt een bijzondere transformatie.

Op de neus tref je eerst een amandelzoete geur aan die al snel plaatsmaakt voor een meer minerale en meer ziltige invloed. Daarachter houdt de Jeneverbes zich even schuil…In de smaak een zelfde ontwikkeling. Zoet, Mineraal…GIN! Jeneverbes, Kardemom en Koriander. Dit kan uitstekend puur gedronken worden. Ijsklontje erbij en een paar gekneusde Jeneverbessen en klaar. Wil je hem toch in de mix dan bevelen we de Fevertree Clemetine&Cinnamon aan. De kaneeltoets in deze Gin voegt zich perfect bij de invloeden van het Amerikaans Eiken (Quercus Rubra). Ook daarbij 4 of 5 gekneusde Jeneverbessen en wat julienne gesneden reepjes verse Gember.

Deze eerste batch leverde zo’n 360 flessen op. De voorbereidingen voor de tweede batch zijn in volle gang en binnenkort eveneens leverbaar.

Date
Client