EIND MAART BELANGRIJK NIEUWS!

Onze nieuwsbrieven en Facebook berichten zijn al heel vaak gegaan over het erbij horen en participeren aan de nieuwe hoofdstukken die Wagging Finger aan het Nederlands gedistilleerd erfgoed wil toevoegen. Tot op heden is dat gebleven bij het lezen van onze social media berichten en het abonneren op onze nieuwsbrief, maar tegen het einde van maart gaan we je vertellen hoe je nóg meer kunt doen dan het alleen volgen op afstand.

Er komen hele mooie tijden aan en alles uiteraard in geheel eigen Wagging Finger stijl zoals je van ons gewend bent!

We leggen deze week de laatste hand aan de installatie- en schoonmaakwerkzaamheden waar we je in ons laatste blog al meer over hebben verteld, en eindelijk gaat de productie van onze eigen moutwijn dan echt beginnen. Zodra de laatste missende onderdelen er zijn staat niets ons meer in de weg om de eerste test-vergisting op gang te gaan brengen.

Het resultaat van deze eerste tests zullen te proeven zijn tijdens het Whisky Festival Noord Nederland in de der Aa-Kerk in Groningen op 23, 24 en 25 maart aanstaande. Naast de moutwijn gaan we ons uiterste best doen om ook onze eerste “New Make Spirit” op basis van 100% gemoute gerst bij ons te hebben. Kom zeker dus even bij de stand langs en deel je gedachten over de nieuwste Wagging Finger aanwinsten!

Diverse Wagging Finger distillaten zullen op houten vaten gaan rijpen. Om die reden was er vorige week belangrijk bezoek uit Spanje: Raffa Cabello, de meester-kuiper van kuiperij Toneleria del Sur kwam even langs om Willem en Willemijn te ontmoeten. De nodige Nieuw Amerikaans, Europees en Frans eiken, en natuurlijk de nodige “tweedehands” vaten van voorheen Oloroso en Fino Sherry voor de rijping van onze eerste edities volledig in eigen beheer gebrouwen, vergistte en gestookte distillaten zullen bij deze kuiperij vandaan gehaald worden. Ook de contacten om de voormalige Bourbon-vaten in huis te halen zijn inmiddels gelegd. Onze mooie distillaten verdienen het om te worden gerijpt in topkwaliteit vaten!

Drukke tijden liggen in het verschiet en het gevoel zegt dat we nu in de stilte voor de storm zitten. Dat wordt nog wat…

Tot snel!

 

Wagging Finger
Share
This